Tuesday, 29 July 2014

This we call Hubb

Kita tak  jumpa dia, tak contact dia, tak tahu khabar tentang dia tapi kita masih cintakan dia.

This is Hubb.

What?

Hubb=cinta.

Apa definisi cinta?

Hilal Asyraf kata- cinta ni hendak bersama dengannya di syurga, apa yang membawa ke neraka itu bukan dinamakan cinta.

Typical people- cinta ni suka sama suka dan ingin sentiasa bersama walau badai melanda, walau ribut taufan datang, walau dunia ni sudah tiada. (Kiamat)

Pandangan aku- cinta ni terselit dalam rangkaian doa sentiasa.

Abaikan definisi aku. (。・ω・)ノ゙

Ikhwan dan akhowat fillah sekalian,
Seperti kata-kata abam Hilal "ingin bersamanya di syurga" that means, cinta ni akan benar-benar dinamakan cinta jika kita tidak masuk ke neraka. Eh?
Pehe dok?

Bersama di syurga=tidak masuk ke neraka
Nak ke syurga mestilah patuh syariat. Melakukan perkara yg diredhaiNya dan menjauhi perkara yang ditegahNya.

Benda yang Allah suka, kita buat, amalkan lazimkan.
Benda yang Allah tegah kita jauh, tinggalkan.

Kalau couple tu, Allah redha tak?
Kalau kita jumpa dia nak lepas rindu, Allah redha tak?
Kalau call dia nak tanya khabar, Allah redha tak?

Persoalan tu sepatutnya dah lama kita soal diri kita ye teman-teman. ��

"Cinta itu indah, tetapi mnusia yang mencemarkannya dengan dosa"

Kalau dah suka sangat, kahwin jelah kan senang.

Tapi.. Tapi.. Tapi...

Kena cukup syrat, ada kematangan, dan.. Cukup ilmu pengetahuan.

Dah, takyah nk kahwin lagi, belajar dulu.

Jangan bercouple sebelum nikah, takut-takut perhubungan kita Allah tak redha, sampai ke tua nanti kang tak bahagia. (ToT)

أرجو من الله بعلي في المستقبال لا يعرفني قبل الزواج و صفاتي في القديم..

Eh kenapa entri kali ni pasal Hubb?

Tengah cinta la ni.
Cinta jarak jauh.
Tembak dengan doa dah cukup.


Semoga Allah Redha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...